16.8 C
Ierapetra
ΑρχικήΕιδήσειςΙεράπετρα21η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ από το Π.Τ.Ε.Ε.Σ....

21η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ από το Π.Τ.Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια μιας σημαντικής αλλά δύσκολης προσπάθειας του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η προσπάθεια αυτή παραμένει ίδια. Να σταματήσει ο συχνός καρκίνος του μαστού να σκοτώνει άδικα τον γυναικείο πληθυσμό μας, που πέρα από την άδικη απώλεια της ζωής, φέρνει τρομακτικές συνέπειες σε κάθε οικογένεια που βιώνει αυτό το τραγικό γεγονός.
Πήγαμε καλά! Με τις εκστρατείες ενημέρωσης, βελτιώθηκε σημαντικά η συνέπεια των γυναικών της περιοχής μας στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Τα όπλα της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης με την πολυποίκιλτη θεραπευτική προσέγγιση τους, σήμερα θεραπεύουν με επιτυχία. Φτάνει να είμαστε φρόνιμοι και συνεπείς στον τομέα της πρόληψης για να δώσουμε την ευκαιρία στους γιατρούς να μας θεραπεύσουν.
Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε για 21η φορά η ενημερωτική μας εσπερίδα το Σάββατο 25/11/2023, με τη συγκινητική ανταπόκριση και τη συμμετοχή του κόσμου.
Ο χειμαρρώδης και επιστημονικός λόγος του καθηγητή κυρίου Χρήστου Λιονή, που ταυτόχρονα ήταν ποιητικός και συναισθηματικός και ο απλός και τεκμηριωμένος λόγος του καθηγητή κυρίου Eelco De Bree που περιγραφικά μας έδωσε τις θεραπευτικές ικανότητες της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης, έδωσαν κουράγιο και ελπίδα στους συμμετέχοντες. Με λιτό λόγο προσαρμοσμένο για να απευθύνεται στον απλό πολίτη, μίλησε ο πρόεδρος μας, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Ανδρέας Μαμαντόπουλος τονίζοντας τη σημασία της κάθε γυναίκας να προσέχει τον εαυτό της και απαντώντας στις ερωτήσεις που σταχυολογούνται σε κάθε εκστρατευτική μας προσπάθεια. Και τέλος με την κατάθεση της βιωματικής εμπειρίας της εθελόντριας μας κυρίας Μαρίας Παϋσανίδου, δόθηκε στο κοινό το μήνυμα ότι τίποτα δεν χάνεται με την γνώση, τον προληπτικό έλεγχο και την διάγνωση του καρκίνου του μαστού: Μπορούμε να τον νικήσουμε!
Ήταν μια όμορφη βραδιά. Σχεδόν μυσταγωγική, κατανοητή και ταυτόχρονα ευχάριστη και ψυχαγωγική. Σημαντικά συνέβαλε η μουσική ομάδα Λένας και Τζένης Φραγκούλη, Ελένης Διακάκη, Στέλλας Μαστοράκη και Άρτεμης Χαραλαμπάκη. Με τις μαγικές τους φωνές και τις βαθιές μουσικές τους γνώσεις αποτέλεσαν τέρψη ψυχική και μετέτρεψαν το βαρύ λόγω του θέματος κλίμα σε μαγική εμπειρία.
Ευχάριστα εκτός προγράμματος δρώμενα με τα οποία μας αιφνιδίασαν οι Εθελόντριες του Τομέα Υγείας του τμήματος μας, και ήταν κάτι απλό για εκείνες: Βραβεύσεις συνεργατών που στηρίζουν την πολύχρονη υλοποίηση της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού και την συνολική στήριξη των δράσεων του τμήματος μας, κυρίως του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, συγκεκριμένα:
τον καθηγητή κο Χρήστο Λιονή, τον καθηγητή κο Eelco De Bree, τον ακτινολόγο κο Γεώργιο Φραγκάκη, την παιδίατρο κα Λευκοθέη Λουλάκη, την πρώην Ταμία και νυν Μέλος του τμήματός μας και Παπαδάκη-Σαράτση Φωτεινή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιεράπετρας και τίμησαν με βράβευση την κα Λουλάκη για την προσφορά της στα παιδιά και στους γονείς της πόλης μας.
Τέλος, μεγάλη έκπληξη όλων μας ήταν η βράβευση του Πρόεδρου του Τμήματός μας κου Ανδρέα Μαμαντόπουλου από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Ανδρουλάκη Ιωάννη, για την συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής.
Για ακόμη μια φορά, οι Ιωάννης Γαϊτανάκης και Αικατερίνη Φανουράκη διέθεσαν άνθη τα οποία μοιράστηκαν στις κυρίες και στόλισαν με ανθοσύνθεση την αίθουσα, ενώ οι ανθοδέσμες για τις βραβεύσεις ήταν δημιουργία του ανθοδέτη Γεωργίου Καπαράκη.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.
Η εκστρατεία μας συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μόνον όταν εξετασθούν όλες οι κυρίες που το επιθυμούν.
Με την ευχή για Καλή Υγεία σε όλους
Και του χρόνου πάλι μαζί!

Πιο Πρόσφατα

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12  ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  Η Χορωδία Νέων   του  Δήμου Ιεράπετρας Παρουσιάζει Μουσική   παράσταση  στο  πνεύμα  των Χριστουγέννων Μουσική  διεύθυνση...

Αποχαιρετισμός στον Νικόλαο Κορνάρο (Μοναχός Νικόλαος)

Απεχώρησε από την επίγεια ζωή και εισήλθε στην αιωνιότητα,  πλήρης ημερών, ο Νικόλαος Κορνάρος...

Κουραμπιέδες της ΑΓΑΠΗΣ! της Κυριακής Αγγελάκη

    Προετοιμασία   Ξεκινάμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στα ουρλιαχτά της μιζέριας, της κακίας, του φθόνου, της...

Χριστόγεννα χωρίς μεταλάβωση

  του Μανόλη Πηγιάκη   Το 1950 ήταν κακή χρονιά. Μακρύ καλοκαίρι. Είχε φτάξει μπλιό ο Δικέμπρης...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12  ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  Η Χορωδία Νέων   του  Δήμου Ιεράπετρας Παρουσιάζει Μουσική   παράσταση  στο  πνεύμα  των Χριστουγέννων Μουσική  διεύθυνση...

Αποχαιρετισμός στον Νικόλαο Κορνάρο (Μοναχός Νικόλαος)

Απεχώρησε από την επίγεια ζωή και εισήλθε στην αιωνιότητα,  πλήρης ημερών, ο Νικόλαος Κορνάρος...

Κουραμπιέδες της ΑΓΑΠΗΣ! της Κυριακής Αγγελάκη

    Προετοιμασία   Ξεκινάμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στα ουρλιαχτά της μιζέριας, της κακίας, του φθόνου, της...