Αποκαρδιωτικό!
Τα πολύ παλιά τα χρόνια, τόσο παλιά που έχουν περάσει 3 plus (χρόνια), άκουσον άκουσον τι θράσος είχαμε. Μιλούσαμε και γράφαμε για Τουρισμό Υγείας στην Ιεράπετρα.
Ας θυμηθούμε τι λέγαμε το 2019
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ) και η εταιρεία HMEDIC (ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ), διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Ιατρικός Τουρισμός – Πολιτισμός Μοχλοί Ανάπτυξης», το Σάββατο 13 Απρίλιου 2019 στο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης (BIC of Crete), δίπλα από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιεράπετρα.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και συμπληρωματικής Ιατρικής.
Οι ομιλητές θα προέρχονται από τον τομέα υγείας, τουρισμού και πολιτισμού, από την Περιφέρεια Κρήτης, από τον Ελληνικό σύνδεσμο τουρισμού υγείας, από το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας, από το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, Νεφρολογικό Κέντρο «Αγ. Παντελεήμονας», ξενοδόχοι, ιατροί (οδοντίατροι, νεφρολόγοι, δερματολόγοι).
Στόχος η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη που διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, άριστο, ειδικευμένο, επιστημονικό – ιατρικό προσωπικό. Μέσα από την ημερίδα, τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα έχουν τη δυνατότητα να παραθέσουν τις σημερινές συνθήκες και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αλλά και τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Ιεράπετρας. Ο ιατρικός τουρισμός και ο πολιτισμός είναι σημαντικοί μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας της Ιεράπετρας».
Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεταναστευτικό κύμα αναζήτησης της υγείας μας, με άγνωστο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – όπου οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν η μία μετά την άλλη – και την αιφνίδια απόφαση του κλεισίματος του ιδιωτικού νεφρολογικού κέντρου. Γεγονός που δε μας αφήνει περιθώρια άλλων σκέψεων. Δηλαδή, είτε ιδιωτική είτε δημόσια υγεία η πολιτική είναι μία: πεθάνετε όλοι, μπας και ζήσουμε εμείς. Και η απορία μου είναι, πως αλήθεια θα ζήσουν χωρίς εμάς;
Και μη βιαστείτε να πείτε ότι εισάγω «καινά δαιμόνια», γιατί την ίδια χρονική στιγμή ανά την Ελλάδα τα μηνύματα είναι:
«Κλείνει η μονάδα μαστού στο νοσοκομείο Μεταξά».
«Νοσοκομείο Καλαμάτας: Κίνδυνος κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών».
«Δραματική περιγραφή για την κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου».
«Κλείνει ιδιωτικό κέντρο λόγω οφειλών ΕΟΠΥ».
«Αγώνας για την ενίσχυση του ΕΣΥ» κ.λπ., κ.λπ.
Από όλα αυτά εγώ καταλαβαίνω πως το κράτος μένει αμέτοχο στα δύσκολα, σ’ ένα ιδιαίτερο και τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η Υγεία. Εσείς;
Πώς τα καταφέραμε έτσι; Πώς το επιτρέπουμε να συμβαίνει;
Αποκαρδιωτικό!