18.9 C
Ierapetra
ΑρχικήΕιδήσειςΙεράπετραΣυνεχίζουμε να διεκδικούμε για την Ιεράπετρα

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για την Ιεράπετρα

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ: «ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΗΤΑΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ»

Ύστερα από την ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργού Παιδείας, κ. Πιερρακάκη, να καταθέσει προς ψήφιση νόμο στη Βουλή με τον οποίο θα καταργηθούν οριστικά τα 36 από τα 37 νέα τμήματα «Γαβρόγλου», τα οποία είχαν   τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας, ανάμεσα τους και το τμήμα Φυσικοθεραπείας της Ιεράπετρας, ως Δημοτική Αρχή «Ιεράπετρα νέα Πορεία» εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και την έντονη αντίθεσή του Επικεφαλής μας, Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο κος Καλαντζάκης:

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το 2014 κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψει τον σχεδιασμό του πρώην Υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος το 2013 με βάση το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» κατήργησε το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης που λειτουργούσε άψογα στην Ιεράπετρα από το 2003. Πραγματοποίησα πολλαπλές συναντήσεις με  τον τότε Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Βαγγέλη Καπετανάκη, φέραμε ως Δημοτική Αρχή  το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συγκροτήσαμε Επιτροπή στήριξης του ΤΕΙ στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, η Εκκλησία, οι Φορείς της Ιεράπετρας, δύο έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, οι κ.κ. Δερμιτζάκης και Χαραλαμπάκης, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τους Βουλευτές του νομού, απέστειλα επιστολές σε όλους τους αρμοδίους και λάβαμε την υπόσχεση επαναλειτουργίας του τριών Υπουργών των κ.κ. Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου με τον τελευταίο να προτείνει τη λειτουργία Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα το 2019. Στη συνέχεια, με την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2019 επισκεφτήκαμε μαζί με τον Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη  και τον Βουλευτή Λασιθίου του   ΣΥΡΙΖΑ  κ. Μανόλη Θραψανιώτη, τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη για να διεκδικήσουμε τη λειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησα συναντήσεις και με την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, όπως και με τον Πρύτανη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Νικόλαο Κατσαράκη.

Στην πορεία περιμέναμε από το Υπουργείο Παιδείας τη σύσταση επιτροπής αξιολόγησης της πρότασής μας, η οποία καθυστερούσε να συγκροτηθεί και να αξιολογήσει  μεταξύ άλλων και τον πλήρη φάκελο που κατατέθηκε για την Ιεράπετρα και συνηγορούσε υπέρ της λειτουργίας πανεπιστημιακού Τμήματος, συνεχίζοντας όμως ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας ανελλιπώς τις οχλήσεις μας προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Φτάσαμε, όμως, σήμερα, 5 μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές η  Κυβέρνηση να αποφασίζει πως τα νέα τμήματα ιδρύθηκαν από τον κ. Γαβρόγλου, προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση, γι΄αυτό και τα καταργεί, κάτι που στην περίπτωση του Δήμου της Ιεράπετρας σίγουρα δεν ισχύει.

Διερωτόμαστε, λοιπόν, εύλογα ποια η θέση των στελεχών της Ν.Δ. στην Ιεράπετρα και γενικότερα στον νομό Λασιθίου; Γιατί τηρούν «σιγήν ιχθύος»; Ήταν ενημερωμένος για την εξέλιξη αυτή ο πρόσφατα επανεκλεγμένος Κυβερνητικός Βουλευτής και Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης; Γιατί δεν παίρνει σαφή θέση; Γιατί η Ιεράπετρα, ύστερα από την πρόσφατη απένταξη του έργου των συμπληρωματικών έργων του Φράγματος των Μπραμιανών πλήττεται και με την κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος; Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό.

Εμείς ως Ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή ζητάμε εξηγήσεις. Απαιτούμε η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να επανεντάξει την Ιεράπετρα στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, όπως αρμόζει στους Γεραπετρίτες.

Ως Παράταξη «Ιεράπετρα νέα Πορεία» θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και με εντατικούς ρυθμούς να διεκδικούμε για την Ιεράπετρα τη λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής. Το θέμα για εμάς δεν θα κλείσει τόσο εύκολα, όπως πιστεύουν κάποιοι. Είναι μείζονος σημασίας. Ζητάμε να αρθεί η αδικία για τον τόπο μας και περιμένουμε άμεσες απαντήσεις».

Γραφείο Τύπου

«Ιεράπετρα νέα Πορεία»

Πιο Πρόσφατα

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12  ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  Η Χορωδία Νέων   του  Δήμου Ιεράπετρας Παρουσιάζει Μουσική   παράσταση  στο  πνεύμα  των Χριστουγέννων Μουσική  διεύθυνση...

Αποχαιρετισμός στον Νικόλαο Κορνάρο (Μοναχός Νικόλαος)

Απεχώρησε από την επίγεια ζωή και εισήλθε στην αιωνιότητα,  πλήρης ημερών, ο Νικόλαος Κορνάρος...

21η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ από το Π.Τ.Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

  Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια μιας σημαντικής αλλά δύσκολης προσπάθειας του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του Ελληνικού...

Κουραμπιέδες της ΑΓΑΠΗΣ! της Κυριακής Αγγελάκη

    Προετοιμασία   Ξεκινάμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στα ουρλιαχτά της μιζέριας, της κακίας, του φθόνου, της...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12  ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  Η Χορωδία Νέων   του  Δήμου Ιεράπετρας Παρουσιάζει Μουσική   παράσταση  στο  πνεύμα  των Χριστουγέννων Μουσική  διεύθυνση...

Αποχαιρετισμός στον Νικόλαο Κορνάρο (Μοναχός Νικόλαος)

Απεχώρησε από την επίγεια ζωή και εισήλθε στην αιωνιότητα,  πλήρης ημερών, ο Νικόλαος Κορνάρος...

21η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ από το Π.Τ.Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

  Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια μιας σημαντικής αλλά δύσκολης προσπάθειας του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του Ελληνικού...